Devino stilist protezist unghii

 

Devino stilist protezist unghii

             O manichiură îngrijită nu mai este un moft în zilele de azi, ci reprezintă o etapă foarte importantă în procesul de îngrijire al doamnelor și domnișoarelor.

             Fiecare dintre noi, femeile, ne dorim să avem unghii cât mai frumoase și mai îngrijite. Din acest motiv, în ultima perioadă, saloanele de înfrumusețare pun la dispoziție personal specializat pentru a creea manichiuri perfecte, după toate gusturile.

             Cine se ocupă de unghiile noastre, ce studii sunt necesare pentru a practica această meserie dar și ce calități trebuie să aibă o persoană pentru a fi responsabilă cu înghirijea unghiilor, vom afla în articolul de mai jos.

 

  1.     Ce înseamnă stilist protezist unghii?

Devino stilist protezist unghii

             Persoana care se ocupă cu manichiura și pedichiura, cu îngrijirea unghiilor de la mâini și de la picioare, se numește stilist protezist unghii.

             Poate vă întrebați ce înseamnă stilist protezist unghii și de unde denumirea aceasta sofisticată?! Ei bine, practicanții acestei meserii asigură aspectul curat și îngrijit al mâinilor și picioarelor prin aplicarea diferitelor produse de îngrijire special destinate unghiilor.

             Tot ei sunt cei care aplică diferite produse pe unghii, de la baze simple, la oje semipermanente sau gel, dând naștere unor unghii false, construcții de gel, unghii semipermanente sau construcții cu apex.

             Un stilist protezist unghii creează modele decorative pe unghie și transformă această meserie într-o adevărată artă.

 

  1. Ce calități trebuie să dețină stilistul protezist de unghii?

Devino stilist protezist unghii

             Având în vedere că această meserie presupune a lucra cu omul, una din calitățile principale este răbdarea. Este posibil ca pentru a obține un rezultat spectaculos să fie nevoie de multe ore de muncă, dedicare și perseverență.

             De asemenea, imaginația joacă un rol foarte important în această meserie deoarece cele mai spectaculoase modele de unghii se nasc din idei mărunte, care puse cap la cap conturează o adevărată opera de artă.

             Manualitatea este iar o trăsătură foarte importantă pentru un stilist protezist unghii deoarece dexteritatea cu care mânuiești trusa de manichiură sau pedichiură te definește în ceea ce privește profesia.

 

 

  1.     Cum devin tehnician unghii?

Devino stilist protezist unghii

             Dacă consideri că această meserie ți se potrivește și te împlinește, e timpul să te apuci de treabă. Nu este o meserie deloc ușoară, deși la prima vedere așa poate părea.

             Pentru a deveni tehnician unghii este nevoie să te înscrii la cursuri de formare care se ocupă cu instruirea ta în acest vast domeniu.

             Important de știut este că această paletă a beauty-ului este într-o continuă mișcare și tot timpul apar lucruri noi, tehnici noi, instrumente noi, ceea ce înseamnă că un singur curs de formare nu este suficient pentru a putea profesa în acest domeniu.

             Există școli de vară sau workshop-uri unde te poți înscrie, toate acestea având ca scop prezentarea noțiunilor teoretice de care ai nevoie pentru a profesa în acest domeniu.

             După partea de teorie urmează etapa în care vei putea practica asistat de un îndrumător, pentru o perioadă de câteva luni, urmând ca mai apoi să ai dreptul să profesezi individual.

 

 

  1.     Am nevoie de facultate ca sa fiu stilist protezist ?

Devino stilist protezist unghii

             În momentul de față nu există o facultate pentru această meserie. Pentru a deveni stilist protezist trebuie să te înscrii la școli profesionale, cursuri plătite sau workshop-uri modulare unde vei asimila noțiunile teoretice.

             Există cursuri acreditate pentru a deveni stilist protezist unghii false, la finalul cărora vei primi diplome care să ateste faptul că stăpânești noțiunile și tehnica necesară pentru a practica această meserie cu succes.

 

  1. Ce salariu are un stilist protezist de unghii false?

    Devino stilist protezist unghii

             Salariul, ca în orice domeniu, variază foarte mult în funcție de vechime și experiență. O persoană nouă în această meseria de stilist protezit unghii false va câștiga mai puțin în comparație cu cineva care are în spate ani de experiență.

             Se începe de la un salariu minim, undeva în jur de 2500 lei și se poate ajunge și la un salariu de 8000 lei/ lună, cu un program full-time.

 

  1. Cum să am succes ca stilist protezist de unghii? 

        Devino stilist protezist unghii

             Pentru a avea succes într-un domeniu din ce în ce mai căutat este nevoie să îți dai interesul permanent, să studiezi cât mai mult noțiunile teoretice, să practici cât mai mult fiecare tehnică învățată și să dai frâu liber imaginației pentru a putea creea cele mai frumoase modele de unghii.

             Important este, de asemenea, calitatea materialelor cu care lucrezi. Optează pentru produse de calitate deoarece acestea vor rezista mai mult pe unghii iar clientele vor fi foarte mulțumite de rezultatul final.

 

  1. Ce nu ți se spune atunci când vrei să devii stilist protezist de unghii?

        Devino stilist protezist unghii

             Este un job destul de solicitant care presupune statul pe scaun în poziție șezând un număr mare de ore pe zi, ceea ce este posibil să fie un inconvenient pentru persoanele cu afecțiuni ale coloanei vertebrale.

             Clienții cu care vei lucra, în mare parte femei, sunt într-o continuă mișcare. Este necesar să stăpânești noțiuni și de pedichiură, nu doar de manichiură.

             Dacă te hotărăști să practici acest job pe cont propriu va fi nevoie de o investiție inițială în materiale și instrumentar.

             Este o meserie în care apar mereu tehnici și proceduri noi, ceea ce presupune faptul că trebuie să te formezi permanent pentru a putea oferii servicii de calitate clientelor tale.

             Acum că știi cu ce se ocupă un stilist protezist de unghii și cum poți ajunge unul dintre ei, îți dorim mult succes și la cât mai multe modele spectaculoase de manichiură și pedichiură. 

Alte articole